کد خبر : 5297
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 30 دی 1399 - 17:28
-

یادداشت اختصاصی؛

سهام عدالت ۳ میلیون هموطن فوت شده چه می شود؟

سهام عدالت ۳ میلیون هموطن فوت شده چه می شود؟
در طی ۱۰ سال اخیر، ۲.۵ میلیون هموطن که مشمول سهام عدالت بودند فوت کردند. فرآیند انتقال سهام فرد متوفی بایستی بر اساس قانون طی و به نام فرد جدید صادر شود.؛

گزارش اختصاصی/سیب پرس/پوریا گوهری
سهام عدالت متوفیان از جمله پرسش هایی است که مشمولان سهام عدالت و خانواده مشمولان فوت شده سهام عدالت مطرح می کنند.

اکنون ۴۹ میلیون ایرانی مشمول سهام عدالت هستند که قریب به ۳ میلیون تن از این افراد، از سال ۱۳۸۸ تا به امروز فوت شده اند. وراث متوفیانی که مشمول سهام عدالت هستند، بایستی برای تعیین تکلیف سهام عدالت متوفی اقدام کنند.

در طی ۱۰ سال اخیر، ۲.۵ میلیون هموطن که مشمول سهام عدالت بودند فوت کردند. فرآیند انتقال سهام فرد متوفی بایستی بر اساس قانون طی و به نام فرد جدید صادر شود.

وراث قانونی متوفیان سهام عدالت، بایستی به منظور اطلاع از وضعیت سهام عدالت متوفیان به نشانی اینترنتی سامانه سهام عدالت به آدرس: samanese.ir مراجعه کنند.

بایستی اطلاعات هویتی متوفی را وارد کرده تا از مشمول بودن وی اطلاع لازم را اخذ کنند. صورت وضعیت دارایی سهام عدالت متوفیان در این درگاه در دسترس است.

وراث متوفیان سهام عدالت بایستی به منظور تعیین تکلیف سهام متوفیان، در سامانه سجام ثبت نام کرده و یکی از ورثه به همراه مدارک معتبر، به سایت شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه مراجعه کرده و پس از دریافت کد و رمز عبور، در بخش «میز خدمت الکترونیک»، اطلاعات مربوط به انحصار ورثه را بارگذاری کند.

شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه، اقدامات لازم را برای انتقال سهام عدالت به وراث انجام می دهد.

سهام عدالت متوفیان

تصویر ایندکس سامانه سهام عدالت

تصویر ایندکس سامانه سجام

تصویر بخش آغاز فرآیند ثبت نام در سامانه سجام

زیر ساخت های الکترونیکی تخصیص سهام متوفیان سهام عدالت به وراث در شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه آماده شده و قوه قضاییه در نیمه دوم زمستان ۹۹ آن را تایید خواهد کرد. همه فرآیند انتقال قهری به صورت الکترونیکی انجام می شود.

در واقع پس از تایید قوه قضاییه، انتقال سهام عدالت متوفیان به صورت اینترنتی به ورثه قانونی منتقل می شود و آن ها صاحب این پرتفو خواهند بود.

انتقال قهری یعنی فرآیندی که دارایی اوراق بهادار متوفی از کد سهامداری وی خارج و به تملک وراث قانونی در می آید. گواهی فوت شخص متوفی و گواهی انحصار وراثت و گواهی نامه واریز مالیاتی و شناسنامه و کارت ملی شخص متوفی و وراث قانونی الزامی است.

وراث برای تملک سهام عدالت متوفی بایستی کد بورس داشته باشند تا امکان معامله سهام مندرج در پرتفو سهام عدالت را داشته باشند. فروشندگان سهام عدالت تاخیر غیرمعمول در واریز مبلغ فروش سهام عداتشان را به وزارت اقتصاد خبر بدهند.

 حدود ۵ میلیون نفر از سهامداران هنوز شماره شبا برای دریافت سود سهام عدالت در سالهای نود و شش تا نود و هشت را اعلام نکرده‌اند، که به نظر می‌رسد، یا افراد از سهامدار بودن خود اطلاع نداشته و یا مربوط به سهام متوفیان است.

از زمان آزادسازی سهام عدالت در ۹ اردیبهشت ۹۹ هم ابتدا فقط ۳۰ درصد سهام آزاد و قابل معامله شد و سپس در عید غدیر امسال ۳۰ درصد دوم آزاد شد و قرار است طبق قول رئیس جمهور، در دهه فجر امسال ۳۰ درصد سوم و تا پایان سال جاری ۱۰۰ درصد سهام عدالت آزاد و قابل معامله شود.

در صورتی که تجربه ای در به نام زدن سهام عدالت متوفیان و انجام فرآیندهای قانونی مربوطه دارید، مراتب را از طریق بخش کامنت به اشتراک بگذارید. سازمان بورس اوراق بهادار تهران زیر نظر وزارت امور اقتصادی و دارایی است و ارتباطی به سازمان برنامه و بودجه و وزارت دادگستری ندارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

حوادث