کد خبر : 9575
تاریخ انتشار : چهارشنبه 30 شهریور 1401 - 14:21
-

گزارش اختصاصی؛

خُلق خوب و بد واگیر دارد

خُلق خوب و بد واگیر دارد
- دکتر کامران شیوندی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در برنامه حال خوب شبکه سلامت درباره دل شکستگی از هیجان، احساس و عاطفه به عنوان مجموعه‌ای نام برد که خلق و خو و وضعیت روحی انسان را تعیین می‌کند، افزود: هیجان یک واکنش کلی و کوتاه است که در یک موقعیت غیر منتظره اتفاق می‌افتد و در انسان باعث ایجاد عواطف مثبت و منفی می‌شود. ؛

سیبنا– دکتر کامران شیوندی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در برنامه حال خوب شبکه سلامت درباره دل شکستگی از هیجان، احساس و عاطفه به عنوان مجموعه‌ای نام برد که خلق و خو و وضعیت روحی انسان را تعیین می‌کند، افزود: هیجان یک واکنش کلی و کوتاه است که در یک موقعیت غیر منتظره اتفاق می‌افتد و در انسان باعث ایجاد عواطف مثبت و منفی می‌شود.

وی در تعریف احساس نیز گفت: احساس یکسری پاسخ‌های متوالی است که از طریق فرایند‌های ذهنی در انسان ایجاد می‌شود و در تعادل بین بدن و مغز برای شکل گیری یک رفتار خاص کمک کننده است و در نتیجه عاطفه، فصل مشترک هیجان و احساس است.

این روانشناس با تشریح اینکه سرعت هیجان شدید و سریع است، اما احساس به مرور زمان اتفاق می‌افتد افزود: هیجان باعث ایجاد احساس می‌شود و این احساس، عواطفی را در ما ایجاد می‌کند که مجموعه این‌ها خلق و خو نام دارد.

وی گفت: اگر فردی را در موقعیتی قرار دهیم که هیجانات و احساسات او به سمت تنهایی و غم برود او را دل شکسته کرده‌ایم میزان دل شکستن به میزان رابطه عاطفی ما با فرد مقابل بستگی دارد هر چه این رابطه عمیق‌تر باشد این دل شکستن بیشتر است.

دکتر شیوندی تأکید کرد: انسان‌ها به میزانی که خود را می‌شناسند بر ذهن و رفتار خود کنترل دارند، در نتیجه دل شکستن در این افراد کمتر خواهد بود.

وی گفت: در گذشته به دلیل زیاد بودن تعداد فرزندان خانواده، تخلیه روانی کودکان به خوبی انجام می‌گرفت، در نتیجه عملکرد روانی در خانواده‌های پرجمعیت و حتی شکل گیری خرد در آن خانواده‌ها به خوبی صورت می‌گرفته است، در خانواده‌هایی پرجمعیت موقعیت خوبی برای رشد خرد وجود دارد هر چه تعداد فرزندان خانواده کمتر باشد و همچنین تنش بیشتر باشد آسیب و دل شکستن بیشتر اتفاق می‌افتد.

وی با تاکید بر اینکه باید دل شکسته التیام یابد گفت: اگر نتوانیم دل شکسته را التیام دهیم نمی‌توانیم نقش خود را خوب ایفا کنیم، حتی نمی‌توانیم حال خوب خود را بروز دهیم بنابراین نخستین گام این است که بررسی کنیم در چه موقعیتی بوده ایم و باید قبل از ترک محیط این دل شکسته را درمان کنیم.

وی گفت: هرگز با حالت ناراحتی محل را ترک نکنید، گام دوم ابرازگری کنیم یعنی یک همدل پیدا کنیم و این حالت پیش آمده را برای او بازگو کنیم، مرحله بعد پذیرش درمانگر و تسلی خاطر است.

دکتر شیوندی گفت: هر زخم روحی، میوه خلاقی برای رشد شخصیت افراد ایجاد می‌کند و عفو و بخشش کلید طلایی تمام دل‌های شکسته است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

حوادث