کد خبر : 6187
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 20 خرداد 1400 - 15:11
-

یادداشت اختصاصی؛

مغناطیسی شدن بدن بعد از تزریق واکسن کووید ۱۹، شایعه تا واقعیت

مغناطیسی شدن بدن بعد از تزریق واکسن کووید ۱۹، شایعه تا واقعیت
مغناطیسی شدن بدن بعد از تزریق واکسن کووید ۱۹ که این روزها به چالشی در شبکه‌های اجتماعی مبدل شده است حقیقت دارد یا شایعه است؟؛

گزارش اختصاصی-سایه نیکانلو- سیب پرس

مغناطیسی شدن بدن بعد از تزریق واکسن کووید ۱۹ که این روزها به چالشی در شبکه‌های اجتماعی مبدل شده است حقیقت دارد یا شایعه است؟

ویدئوهای متعددی در روزهای اخیر در شبکه‌های اجتماعی چه در ایران و چه در سایر کشورها منتشر شده است که پخش‌کنندگان در آنها مدعی می‌شوند پس از تزریق واکسن کرونا از انواع گوناگون، بدنشان مغناطییسی شده است.

در این ویدئوها افراد با چسباندن اشیای فلزی مثل قاشق یا سکه یا مغناطیس به پوست مدعی می‌شوند که بدنشان مغناطیسی شده است و در برخی از ویدئوها افراد این مغناطیسی شدن را دلیلی بر درست بودن یک شایعه بی‌پایه دیگر یعنی وجود «میکروچیپ» درون واکسن‌های کرونا می‌دانند.حال این موضوع سبب شده است که مردم بابت عوارض واکسن‌های کرونا نگرانی داشته باشند. اما مسئولان بهداشتی این اطمینان را می‌دهند که عارضه حالت آهن‌ربایی بدن پس‌از تزریق واکسن کذب است.

بررسی اخبار نشان می‌دهد در گذشته نیز چنین اتفاقی افتاده است. در قسمت سیزدهم برنامه تلویزیونی نمایش استعداد ایرانیان موسوم به “عصر جدید” شرکت کننده‌ای به نام ابوالفضل صابری مختاری شرکت کرد که مدعی بود برای اولین بار در دنیا می‌خواهد میوه را به بدن خود بچسباند. اما چه چیزی در بدن این گونه افراد موجب می‌شود که اشیا به بدن آن‌ها بچسبد؟

مغناطیس انسانی به توانایی مورد ادعای برخی از اشخاص اطلاق می‌شود که در آن، اجسام جذب پوست بدن آن‌ها می‌شود. به افرادی که به گفته خودشان دارای چنین توانایی هستند “آهن‌ربای انسانی” گفته می‌شود.

هر چند اکثر این افراد قادر هستند اجسام فلزی را به پوست خود بچسبانند، با این حال همانطور که در برنامه “عصر جدید” دیده شد، علاوه بر فلز؛ اجسامی از جنس‌های گوناگون همچون شیشه، سرامیک، چوب و پلاستیک نیز امکان چسبیدن به پوست این افراد را دارند. افزون بر این، اجسام بدون خواص فرومغناطیس همچون برنج و آلومینیوم نیز چنین قابلیتی دارند.(خبرگزاری ایسنا،۱۲ خرداد ۱۴۰۰)

علیرضا ناجی عضو کمیته ملی واکسن کرونا و رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بعد از ورود کرونا شاهد اخبار عجیب و غریب زیادی هستیم و تصاویر بسیاری از خارج و داخل می بینیم که اشیای فلزی به بازو و سینه افراد می چسبد، اما اگر کمی بررسی کنیم می بینیم که رکوردهای گینس هم در این زمینه ثبت شده است.

او تاکید کرد: پدیده مغناطیسی شدن ربطی به واکسن کرونا ندارد و این شایعات را برخی افراد در جامعه منتشر می کنند تا ذهن مردم را نسبت به عوارض واکسن مشغول کنند و این افراد به دنبال واکسن هراسی هستند.

ناجی ادامه داد: در گذشته از موادی به نام بیومرسال به عنوان ماده نگهدارنده در واکسن ها استفاده می شد اما باید دانست مقدار جیوه و آلومینیوم به قدری در واکسن ها جزئی بود که نمی تواند باعث جذب اشیا شود و امروز ترکیبات واکسن‌ها هیچکدام دارای ترکیبات مغناطیسی بسیار قوی نیستند.(باشگاه خبرنگاران ۱۳ خرداد ۱۴۰۰)

مینو محرز متخصص بیماری‌های عفونی  نیز در خصوص حالت آهن‌ربایی بدن انسان بعد از تزریق واکسن کرونا اظهار کرد: درهمه جای دنیا بعد از تزریق واکسن‌ فلزات روی بدن انسان مثل آهن‌ربا عمل می‌کند و ربطی به واکسن‌های ایرانی و خارجی ندارد.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا و متخصص بیماری‌های عفونی، با بیان اینکه جذب فلزات بر روی بدن اصلا ربطی به واکسن کوئید ۱۹ ونوع واکسن خاص ندارد، افزود: در همه واکسن‌ها مقدار خیلی کمی جیوه وجود دارد، گفت: در همه جای دنیا حتی آمریکا در هر نوع واکسن مقدار خیلی کمی از جیوه استفاده میشود در نتیجه خاصیت مغناطیسی ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه درصد جیوه در واکسن‌ها اصلا جای نگرانی نیست چون در همه واکسن‌ها مثل آنفولانزا و … وجود دارد، خاطر نشان کرد: کسانی که در صدد این هستند مردم واکسن تزریق نکنند، در فضای مجازی التهاب ایجاد می‌کنند؛ بنده به مردم اطمینان خاطرمی‌دهم اصلا نگران نباشید و تمام واکسن‌هایی که در خصوص کوئید ۱۹ در دنیا وجود دارد خاصیت مغناطیسی را دارند، بنابراین جای نگرانی نیست.در این راستا عضو ستاد ملی مقابله با کرونا می‌گوید: «تصاویر و اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر عوارض تخریب‌کننده تزریق واکسن کرونا بر سلامت بدن و ایجاد حالت آهن‌ربایی در قفسه سینه و بازو کذب است و مردم نباید به این شایعات توجه کنند.» مسعود مردانی افزود: «برخی افراد در فضای مجازی با انتشار ویدئوهایی بی‌اساس و کذب در مورد تزریق واکسن کرونا روح و روان مردم را به‌هم می‌ریزند و باید مسئولان ذیربط با این عوامل برخورداساسی کنند زیرا سلامت جامعه مختل می‌شود.» وی به مردم اطمینان خاطر داد که واکسن کرونا را تزریق کنند و البته این واکسن عوارض خفیف و کوتاه مدتی دارد که قابل درمان و بهبود بوده و جای نگرانی نیست. این متخصص بیماریهای عفونی اظهار داشت: «افرادی که واکسن کرونا را تزریق می‌کنند بویژه در مرحله دوم واکسیناسیون ممکن است دچار علائم عفونت‌های ویروسی مانند تب، لرز، قرمزی بدن شده یا سرگیجه و حالت تهوع داشته باشند که مصرف استامینوفن و در صورت داشتن شدت این علائم استفاده از پروفن دو تا سه روز برای بهبودی کفایت می‌کند.».

آقای حریرچی معاون وزیر بهداشت نیزکه همیشه با حضور در شبکه های خبری و ارتباط های تصویری به نوعی دلگرمی برای مردم ایجاد می کنددر اخرین اظهار نظرخود دراین خصوص گفت: ایجاد حالت مغناطیسی در بدن بعد از تزریق واکسن کرونا مبنای علمی ندارد،واکسن‌هایی که الان داریم (داخلی و خارجی) مطمئن ترین واکسن ها هستند/به فضای وهم آلودی که وجود دارد توجه نکنید.

همچنین دبیر کمیته علمی کشوری کووید-۱۹ در این باره می‌گوید: «این شایعه در فضای مجازی رویت می‌شود و توضیحات و توجیهات غیرعلمی هم شنیده می‌شود.» دکتر عاطفه عابدینی اظهار کرد: «واقعیت این است خود ما هم در حال کار کردن روی این موضوع هستیم. این عارضه فقط در ایران رخ نداده است. این قضیه در هر برندی می‌توانست رخ دهد. حتی گروهی گذاشتیم بر این موضوع کار کنند و توجیه علمی داشته باشیم.» دبیر کمیته علمی کشوری کووید-۱۹ اظهار کرد: «فرضیه ما این است که هیدروکسید آلومینیوم یا جیوه در این واکسن شاید توجیه این موضوع باشد. برخی هم گفتند اصلا شاید این موضوع ربطی به واکسن نداشته باشد. این موضوع خطرناک نیست و موقت خواهد بود و مرگ و میر به دنبال نداشته است. تئوری‌هایی داریم اما باید صبر کنیم بررسی کامل شود. اگر بدانیم بروز خاصیت ذکرشده به خاطر واکسن است، شاید لازم باشد تعدیلاتی در ساختار واکسن رخ دهد اما این احتیاج به تحقیق و مستندات دارد.» دبیر کمیته علمی ستاد کرونا با اشاره به جریان واکسن هراسی نیز گفت: «این امر برای ما نگران‌کننده است. برخی عقیده دارند واکسن امر جدیدی است که افراد را با آن کنترل می‌کنند. این که چه واکسنی بزنیم و چه واکسنی بهتر است همیشه گفته می‌شود بهترین واکسن چیزی است که در اختیار شما است. عوارض کرونا بالا است و حتی به تازگی فهمیدیم برخی بعداز بهبود کرونا به دیابت مبتلا شدند زیرا ممکن است کرونا بر سلول پانکراس اثر بگذارد و تولید انسولین مختل شود و حتی گاهی اوقات التهابات موجب سکته قلبی و مغزی می‌شود. پس وقتی با چنین بیماری‌ای طرف هستیم که ابعاد ناشناخته دارد هر عقل سالمی بین عوارض کرونا و عوارض تزریق واکسن، ترجیح می‌دهد واکسن دریافت کند.» وی تاکید کرد: «مگر می‌شود واکسن بدون عارضه باشد، عارضه از تب خفیف، درد بدن تا عوارض شدید غیر شایع را شامل می‌شود. نمی‌گوییم واکسن‌ها عارضه ندارند اما بیش از ۹۰ درصد عوارض خفیف و قابل درمان هستند. درباره عوارض شدید هم در صورت آگاهی خیلی از آن‌ها قابل درمان است. اگر به درصد اطمینان واکسیناسیون ۷۰ یا ۵۰ درصد جامعه نرسیم نمی‌توانیم امنیت کسانی که واکسن زدند را هم فراهم کنیم پس تزریق واکسن برای سلامت خودمان و هموطنان‌مان است.»

از سوی دیگر رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره شبهه‌افکنی در خصوص وجود فلزات در واکسن‌های کرونا پاسخ داده است. حمید سوری، گفته است: «خبرهای عجیب و غریب در مورد واکسن تمامی ندارد. در مورد این کلیپ یا کلیپ‌هایی که آهن ربا را روی پوست می‌گذارند و نمی‌افتد چند نکته قابل توضیح است:
۱- آهن ربا همان‌طور که از اسمش پیداست آهن را جذب می‌کند و هیچکدام از واکسن‌های موجود تولید شده اصلا آهن در ترکیب خود ندارند.
۲- برای اینکه حداقل چنین جذبی صورت بگیرد حدود یک گرم آهن نیکل یا کبالت لازم است تا از زیر پوست یا داخل عضله بتواند این جذب صورت بگیرد.
۳- از مجموع فلزات، مقدار بسیار بسیار ناچیزی از ترکیبات آلومینیوم وجود دارد که آن هم به هر مقدار جذب آهن ربا نمی‌شود.
۴- مقداری حتی کم آهن در بدن انسان وجود دارد که می‌تواند آهن ربا را جذب کند.
۵- برخی افراد بدنشان می‌تواند تا حدودی فلزات به خصوص آهن را به خود جذب کند که ربطی به واکسن ندارد. شما قبل از آمدن واکسن هم می‌توانستید از این کلیپ‌ها در اینترنت ببینید.
۶- بنده خودم آهن ربای کوچکی را به عضله دلتویید هردو بازو نزدیک کردم که بدون این که واکسنی تزریق کرده باشم از دو بازو آهن ربا به پوست چسبید.
۷- گاه چسبیدن فلزات ناشی از رطوبت بدن یا شیب بدن دارد و آهن ربایی در بدن وجود ندارد».
وی ادامه داد: «در تهیه آهن ربا باید ویژگی‌های آن را شناخت. وقتی که ماده‌ای در یک میدان مغناطیسی خارجی قرار می‌گیرد پس از حذف میدان خارجی، مقداری از مغناطیس خود را حفظ می‌کند. به این مغناطیس باقیمانده در ماده، پسماند مغناطیسی گفته می‌شود. هرچه پسماند بزرگتر باشد آهنربا قوی‌تر است. حرکت الکترون‌ها می‌توانند باعث مغناطیس شوند. البته چیزی هم بنام مغناطیس بدن انسان داریم. مغناطیس انسانی به توانایی مورد ادعای برخی از اشخاص اطلاق می‌شود که در آن، اجسام به پوست بدن آن‌ها جذب می‌شود. به افرادی که به گفته خودشان دارای چنین توانایی هستند، آهن‌ربای انسانی گفته می‌شود. هر چند اکثر این افراد، قادر هستند اجسام فلزی را به پوست خود بچسبانند؛ با این حال علاوه بر فلز، اجسامی از جنس‌های گوناگون شیشه، چوب و پلاستیک نیز امکانِ چسبیدن به پوستِ این افراد را دارد. افزون بر این، اجسامی بدون خواص فرومغناطیس همچون برنج و آلومینیم نیز چنین قابلیتی دارند.»

مینو محرزدرآخرین گفتگو خود با داغ شدن بیشتر خبر مغناطیسی شدن افراد بعد از تزریق واکسن جهت پایان دادن به جنجال های خبری و شبهات گفت: حالت آهنربایی در فرد واکسینه شده، جوک خنده داری است که از سوی ضد واکسن‌ها منتشر شده مردم با پیروی از این این افراد خود را به کام مرگ می‌کشانند.

در نهایت می توان گفت :منشا اصلی این ویدئوها در کشورهای غربی معمولا به گروه‌های ضد واکسیناسیون و تئوری توطئه بی‌پایه «تزریق میکروچیپ به بدن افراد برای تحت کنترل گرفتن آنها» باز می‌گردد. تبلیغات دروغین این گروه‌ها با تحت‌تاثیر قرار دادن افکار عمومی می‌تواند روند واکسیناسیون را کند کند و به ضرر بهداشت عمومی جامعه تمام شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

حوادث