کد خبر : 9519
تاریخ انتشار : شنبه 19 شهریور 1401 - 15:11
-

گزارش اختصاصی؛

کامران شیوندی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی: مادر، سرچشمه امنیت روانی کودک

کامران شیوندی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی: مادر، سرچشمه امنیت روانی کودک
همچنین فرزندانی که محبت مادر را کسب نکرده اند تا آخر عمر با خود درگیر هستند و از چالش‌ها به سلامت عبور نمی‌کنند و در دام غرایز منفی اسیر خواهند بود.؛

سیبنا– کامران شیوندی” در برنامه حال خوب با موضوع دلبستگی ایمن در روابط خانوادگی افزود: فرزندانی که علاقه پدر مادر را درک و کسب کرده باشند، در سراسر عمر قوی و با عزت نفس بالا خواهند بود و در چالش‌ها و فراز نشیب‌های زندگی موفق عمل خواهند کرد.

وی ادامه داد: همچنین فرزندانی که محبت مادر را کسب نکرده اند تا آخر عمر با خود درگیر هستند و از چالش‌ها به سلامت عبور نمی‌کنند و در دام غرایز منفی اسیر خواهند بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: انسان‌ها به محض تولد یک نیاز فطری سرشتی به نام دلبستگی دارند که با اولین مراقبت کننده خود یعنی مادر انس شدیدی می‌گیرند.

شیوندی افزود: دلبستگی ایمن، روابط انسان را مانند یک نقشه از پیش تعیین شده پیش‌بینی می‌کند و چشم‌اندازی از زندگی ما به به دیگران نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: مادری که از امنیت روانی کامل برخوردار باشد، با کودکان خود وقت می‌گذارد، به فرزندانش توجه می‌کند و تا سه سالگی به نیاز‌های کودک به فوریت پاسخ می‌دهد، این شرایط در کودک دلبستگی ایمن ایجاد می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: خوشبخت‌ترین حالت انسان زمانی است که انسان خود را مسافری بداند که در طول زندگی سفر‌های زیادی دارد و پس از پایان هر سفر دوباره به خانه امن خود باز میگردد و این خانه امن، همان دلبستگی ایمن است که والدین به خصوص مادر در سه سال اول زندگی برای او تامین کرده است.

این روانشناس با معرفی کتاب «بازی‌های دلبستگی» که شامل انواع متنوعی از بازی‌های والدین با کودکان است، خانواده‌ها را تشویق به بازی با کودک و کمک به ایجاد دلبستگی ایمن در آن‌ها کرد و افزود: این بازی‌ها به برون ریزی تنش‌های روانی کودک کمک می‌کند و فرصت طلایی دلبستگی بین مادر و کودک را مهیا می‌گرداند.

شیوندی گفت: اگر مادری شاد، سرحال و با انرژی و خوشرو باشد، بچه‌ها در دام احساس دلبستگی نایمن نخواهند افتاد؛ پدر تکانشی و تندخو پایگاه امن کودک را از بین میبرد و اولین اثر آن ایجاد دلبستگی ناایمن در کودک است.

وی افزود: در سه سال اول زندگی هر گونه تجربه مثبت و منفی در شکل گیری دلبستگی ایمن کودک وهمچنین نوع زندگی آینده او نقش بسیار مؤثری خواهد داشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: آموزش مهارت‌های ارتباطی همدلی و خویشتن داری یکی از راه‌های غلبه بر دلبستگی ناایمن است همانطور که یکی از محصولات دلبستگی ایمن اعتماد و اطمینان است اگر ریشه بی اعتمادی حاصل از دلبستگی ناایمن باشد، حتما نیاز به درمان دارد.

برنامه حال خوب همه روزه از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۲۱ به صورت زنده در شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

حوادث